Fortuna-jegy

A legenda szerint több, mint 100 évvel ezelőtt indult meg a caffé sospeso tradíciója munkásosztálybeli, nápolyi kávéházakban. Ennek a lényege az volt, hogy akit szerencse ért, betért egy kávézóba és rendelt egy „felfüggesztett kávét”. Két bögre kávét fizetett ki, egyet elfogyasztott, míg a másikat „függőben hagyta” egy rászorulónak, hogy neki is szerencsés napja legyen. Néhány évvel ezelőtt ismét feltűnt ez a +1-es kampány a világ minden táján és kávézókon kívül rengetegen (cukrászdák, írószer boltok, állateledel boltok stb.) kapcsolódtak be ebbe a jótékonysági akcióba.

Idén szeretnénk ismét elindítani ezt a lehetőséget az adományozásra. Mivel nem csak a színházak vannak jelenleg nehéz helyzetben, nem mindenki teheti meg, hiába szeretné, hogy színházba járjon, így ezzel a megoldással szeretnénk nekik is segíteni.

Akiknek lehetősége van rá, azok jegyvásárlásuk során, egy jelképes összegért (2000,-), megvásárolhatják a Fortuna-jegyet, amelyet fel tudnak ajánlani, olyan színházszerető nézőknek, akik jelenleg nem engedhetik meg maguknak, hogy színházba járjanak. Akik megveszik az adományjegyeket, azok nem csak a nézőtársukat, de a színházat is támogatni tudják ezzel.

Szabályok:

  • Amennyiben valaki szeretne igénybe venni a felajánlott jegyek közül: egy előadásra, csak egyetlen Fortuna-jegyet kérhet ki saját magának.

  • Abban az esetben, ha ismernek olyan személyt, akinek nincs internet hozzáférése, viszont tudják, hogy szeretne jelentkezni, az ő nevében foglalhatnak jegyet.

  • A saját célra vásárolt jegy(ek) mellé, a Fortuna-jegy ára: 2000,-

  • A Fortuna-jegyeket, kizárólag személyesen, a Pinceszínház pénztárában van lehetőség megvásárolni. A vásárlásnál, készpénzes, illetve bankkártyás fizetés is lehetséges, illetve valamennyi SZÉP kártya, bármely alszámláját elfogadjuk.

  • A Pinceszínház nem adja ki, hogy összesen hány jegy felajánlás érkezett az adott előadásokra, a jegyekkel való visszaélés elkerülése miatt. Célunk, hogy valóban azok kaphassák meg a felajánlott jegyeket, akik igazán élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.

  • Fontos, hogy csak olyan jelentkezzen, aki valóban el tud és el is akar jönni az előadást megnézni!

  • Annak érdekében, hogy minél több ember élhessen a Fortuna-jegy nyújtotta lehetőséggel, ha valaki már sikeresen tudott jelentkezni jegyért, kérjük, hogy legalább a következő hónapig ne jelentkezzen ismét, hogy lehetőséget biztosítsunk másoknak is.

A Fortuna-jegy igénylésének menete:

  • Figyeljék a Pinceszínház Facebook oldalát és azon a napon, amikor van lehetőség Fortuna-jegyet igényelni, kint lesz Fortuna képe. Fontos, hogy azokon a napokon, amikor van előadás, viszont nem jelenik meg Fortuna a Facebook oldalon, azokra az előadásokra nem érkezett felajánlás, így nincs igényelhető jegy aznapra!

  • A Pinceszínház szervezésén, e-mailben tudnak jelentkezni azok, akik élnének a felajánlott jegy lehetőségével. Jegy igényüket a regisztracio@pinceszinhaz.hu címre tudják leadni. A jegy igénylésével kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató ITT megtekinthető. (A jegy igénynél megjelenő személyes adatokat – név és e-mail cím – bizalmasan és a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki.)

  • A jegyek előzetes lefoglalására sem személyesen, sem telefonon, sem pedig e-mailben nincs lehetőség!

  • A szabad jegyek függvényében, a jelentkezések beérkezésének sorrendjében tudunk kiadni jegyet, viszont csak az előadás napján lehet jegyért jelentkezni.

  • Azok a jelentkezők kapnak tőlünk e-mailes visszajelzést, akik a szabad jegyek függvényében időben
    jelentkeztek még. Ha valaki nem kap e-mailes választ, az azt jelenti, hogy adott napra már elfogytak az igényelhető Fortuna-jegyek.