Misszió

Társbérletben a tehetséggel!

Tisztelt Közönségünk! Kedves Nézőink!

A tavalyi, 2021/22-es évadban elkezdődött egy változás, egy folyamat, amely nem csak külsőleg, de belsőleg is átalakította a Pinceszínházat. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy olyan színházat hozzunk létre, amely „menedékhelyként” szolgál mindenkinek. Nyitottan és tárt karokkal fogadunk mindenkit, tudjuk, hogy a tehetség önérvényesítési ereje nagyon erős, így arra koncentrálunk, hogy teret biztosítsunk neki és hagyjuk kibontakozni.

Továbbra is egyik fontos célkitűzésünknek tartjuk, hogy megismertessük és megszerettessük a fiatalokkal a színházat és arra buzdítsuk, inspiráljuk őket, hogy bártan merjenek kérdezni, problémákat felvetni és gondolkodni. A már pályán lévő alkotók mellett, így lehetőséget biztosítunk fiatal, kezdő művészeknek is, hogy gyakorlatot szerezzenek és bemutatkozzanak a nagyközönség előtt, valamint osztálytermi előadásokkal és drámapedagógiai foglalkozásokkal továbbra is részt veszünk a diákok színházi nevelésében is.

A Pinceszínház minden munkatársa töretlenül dolgozik azért, hogy ezekben a kiszámíthatatlan időkben is stabil és biztos hely legyen a kultúrát igénylők, tisztelők és szeretők számára. Az idei, 2022/23-as évadban is szeretnénk folytatni azt a minőségű munkát, amely előző évben elkezdődött és továbbra is biztosítani, hogy a Pinceszínház nézőközönsége, kortól függetlenül, megtalálja azt az előadást, amit leginkább magáénak érez, szórakoztatja, de mégis elgondolkodtatja.

Reméljük továbbra is nézőink között tudhatjuk Önöket és partnereinkké válnak abban, hogy a Pinceszínház valóban olyan menedékké váljon, ahol szabadon lehet színházat csinálni, mindenkit érintő problémákra közösen megoldást találni és ezekről párbeszédet folytatni!

Sztarenki Pál,
a Pinceszínház igazgatója