A hisztérika

"THE PIXIE CUTS"

Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Reakciót akarok, de nem arra, aki vagyok. Arra nem kérek, köszönöm. Az nem szerethető ugyebár. Arra akarok reakciót, aki lenni akarok a szemedben. Meg arra, aki a tiédben. Meg a tiédben. Vagy esetleg te tényleg megpillantanál?

„Ez az előadás, amelyet az Ébredések Alapítvánnyal és a Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezéssel közösen hoztunk létre, egy mentális egészség coming out. Az én coming outom. Elmesélem azt az életszakaszomat, amikor diagnosztizálva lettem egy személyiségzavarral. Sőt, tulajdonképpen hárommal is.

Szeretnék aktívan tenni a mentális betegségek stigmatizálása ellen.

Hiszem, hogy a láthatatlan sérüléseket éppen olyan komolyan kell venni, mint a fizikait. Remélem, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről.” (Bodor Panna)

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Ébredések Alapítvány, Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezés, jougyekert.hu

Külön köszönet: Horváth Márk, Horváth Barbara-Anna, Móga Piros, Nagy Petra, Mikó Csaba, Balogh Eszter, Hajdu Bea, Eke Angéla, Borbély Anna, Borzak Boldizsár, Donáth Anna Róza, Eördög Viktória, Frank Dani, Gallai Zsófi, Gyepesi Flóra, Hann Péter, Huszár András, Irodenka Beatrix, Jakab Judit, Krizsán Lili, Lazányi Erika, Majer Tibor, Molnár Nóra, Simon Erzsébet, Szabó Rozália, Szilasi Flóra, Vokó Kriszta


Színház Online – A hisztérika – Személyes élmények alapján született előadás a Pinceszínházban
CSEPPEK.hu – Bodor Panna: A hisztérika

Szereplők

Janka – Borsos Luca
Janka – Buzási Fanni
Nem Jankák – Molnár Dávid Márk

Alkotók

Látvány és jelmez – Molnár Anna
Grafikus – Szemmelveisz Janka
Fotós – Brozsek Niki
Dramaturg – Balázs Júlia
A rendező munkatársa – Molnár Dávid Márk

Írta és rendezte

Bodor Panna

Bemutató

2021. november 30. kedd 19.00

Megszakítás