• Főlap
  • ELHUNYT BÖRCSÖK ENIKŐ

ELHUNYT BÖRCSÖK ENIKŐ

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes– és Kiváló Művész, a Vígszínház társulatának tagja.
"Halála az egész magyar színházi és kulturális életnek is felbecsülhetetlen veszteség. Börcsök Enikő sugárzó tehetségét számtalan színházi és filmes szerepben megcsodálhatta a közönség. 1994 óta volt a Vígszínház hűséges tagja és vezető színésznője. Legendás alakítások sora fűződik nevéhez, melyekben megmutatta drámai erejét, páratlan humorát, olthatatlan élet- és játékszeretetét. Igazi társulati és közösségi ember volt, rendkívüli személyisége, melegszívűsége, segítőkészsége, nyitottsága, csillapíthatatlan energiája és tenni akarása pótolhatatlan űrt hagy maga után." - áll a Vígszínház közleményében, amely a saját halottjának tekinti.
Börcsök Enikő a Pinceszínházban is otthon érezte magát az elmúlt években, szerepelt A Gézagyerek és a Marvin szobája című előadásainkban, nálunk debütált rendezőként, ő állította színpadra a Herner Ferike faterja című előadásunkat.
Az egyik legnagyobb magyar színésznőt és barátunkat veszítettük el.
test

  Fidelioport_hu_logo.png