Csináljunk színházat! A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

A 2022/2023-as évadtól a Pinceszínházban!

Csináljunk színházat! A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

A Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat elnevezésű beszélgetéssorozata a színházvezetés művészeti, gazdasági, jogi és menedzsmentet érintő kérdéseit járja körül érdekesen, közérthetően. A középiskolai színészképzéstől, a női rendezők helyzetén keresztüla szakmai döntések nehézségéig, a közönséget és a szakmát egyaránt érintő és foglalkoztató témákat járunk körbe meghívott vendégekkel és szakértőkkel a 2023-as évben is.
Csizmadia Tibortól, februártól, Sztarenki Pál veszi át a moderátor szerepét.

A beszélgetéssorozatot az NKA támogatja.

Időtartam: Kb. 1 óra – szünet nélkül

Téma: Élet. Pálya. Modell.

Vendégek:

Ágens (Gyimesi Ágnes Andrea)
színész, rendező, énekes, író
https://youtu.be/RPTFlJaRWko

Deáky Szandra
GNM Színi Tanodájában végzett Sztarenki Pál osztályában. 5 évig szabadúszó színészként dolgozott Székesfehérváron és Budapesten. Majd hirtelen szerelmi felindulásból Franciaországba költözött, ahol takarítónőként kereste a kenyerét, mert franciául nem beszélt egy szót sem a “Je t’aime”-en kívül. Hat hónappal később ruha bolti eladó lett s 5 év múlva üzletvezető igazgató a Champs-Élysées-n. Mikor először felszállt a Franciaországba tartó repülőre, azt gondolta, hogy soha többé nem lesz alkalma színpadra lépni, de az élet másképp döntött: Fél évvel francia honba érkezése után egy amatőr gesztus színház társulathoz csatlakozott és szabad idejében színészként tevékenykedett. 2015-ben egy újabb hirtelen felindulásból ott hagyta civil állását és azóta újra hivatásos színészként dolgozik.

Jeney Luca
Fullajtár Andrea, Zsámbéki Gábor, Tárnoki Márk színművész osztályában idén végez. Színészként mind filmben, mind színpadon egyaránt folyamatosan játszik, mellette szinkronizál is. A Pinceszínház Hajmeresztő című előadásában, a közönségkedvenc fodrászt, Barbarát alakítja.

Nagyabonyi Emese
Vajdasági magyar színésznő. 1990-ben született Zentán. 2014-ben diplomázott az Újvidéki Művészeti Akadémián. Játszott az Újvidéki Színházban, a Szabadkai Népszínházban és a Zentai Magyar Kamaraszínházban. 2019-től szerepel magyarországi színházakban, többek között a Pinceszínház Mirad, egy fiú Boszniából című előadásában is.

Dátum

2023 márc 13
Lejárt!

Idő

17:00
Megszakítás