Csináljunk színházat! A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

A 2022/2023-as évadtól a Pinceszínházban!

Csináljunk színházat!

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

Mitől és hogyan működik jól egy színház? Miért fontos a művészbüfé hangulata? A Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat elnevezésű beszélgetéssorozata a színházvezetés művészeti, gazdasági, jogi és menedzsmentet érintő kérdéseit járja körül érdekesen, közérthetően. A kérdező, Csizmadia Tibor maga is volt igazgató, főrendező, művészeti vezető, jártassága mellett őszinte érdeklődés vezeti, hogy megismerje a múlt legendássá lett színházainak működését és az utánpótlás törekvéseit.

Nézők nélkül nincs színház. A Magyar Színházi Társaság színházvezetési kérdéseket boncolgató sorozatának következő alkalmán a Pinceszínházban ők lesznek a vendégek.

Csizmadia Tibor sorozatában a budapesti és vidéki, művész és menedzser színházigazgatók mellett voltak már vendégek dramaturgok, látványtervezők, koreográfusok, azaz eddig mindig az alkotói, az előadás-létrehozói oldalt képviselték. Színház azonban nem létezik nézők nélkül, a művek nekik készülnek, a művészek nekik akarnak megfelelni. De vajon mit jelent a megfelelés? Milyen nézői elvárások vannak? November 21-én 17 órai kezdettel erről szól a beszélgetés három sokat látott nézővel, Danziger Györggyel, Jordán Péterrel és Király Júliával a Pinceszínház Keleti István termében.

A beszélgetés is nyitott a közönség számára, és élőben követhető a Magyar Színházi Társaság és a Jó kérdés Facebook-oldalain.

FACEBOOK ESEMÉNY

Dátum

2022 nov 21
Véget ért!

Időpont

17:00