Bemutatók

A 2020/2021-es évad tervezett bemutatói:

 

Bernard Slade: MÉG EGYSZER, VELED, UGYANITT

Szereplők: Vándor Éva, Harmath Imre

Rendező: Gulyás Hermann Sándor

Bemutató: 2020. szeptember 11.

A nagy sikerű Jövőre, veled, ugyanitt című darab folytatásában - a fiatal és a középkor első évtizedei után  - tovább követhetjük Doris és George történetét. A titkos szeretők nem mindennapi szerelme kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente csupán egyszer, egy hétvége erejéig kapcsolódik össze egy szállodai szoba falai között, immár évtizedek óta. Lehet, hogy pont ez a kapcsolatuk tartósságának titka? Az idő múlását azonban ők sem úszhatják meg.

Vándor Éva és Harmath Imre színművészek számára pikáns helyzetet teremt Bernard Slade darabja, hiszen a magánéletükben 32 éve házasok, a színpadon ugyanakkor egy régóta fenntartott, világtól elrejtett szeretői viszony titkait tárják elénk.

 


Pál Mangor Kvammen - Torfinn Nag - Jon Arne Sægrov - Per Inge Torkelsen:

MAGGI ÉS LILLEMOR

Szereplők: Mertz Tibor, Bezerédi  Zoltán

Rendező: Réthly Attila

Házi bemutató: 2021. január 9.

Színházunk közkívánatra bemutatja a legmeghatóbb és legmulatságosabb komédiát, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak.

Maggi, az idősotthon alfanősténye új szobatársat kap: Lillemor régivágású úrihölgy, mindenben Maggi ellentéte. Kitör a háború. Határviszály. Öldöklő kézitusa. Félsikerrel kecsegtető sütőcsempészet. Életveszélyes krumplifőzés. És a fegyverletétel előtt feltűnik még Georg, Lillemor örök szerelme, aki most Magginak udvarol…

A két csodálatos főszerepet mintha Mertz Tiborra és Bezerédi Zoltánra írták volna. Réthly Attila híres norvég rendezéseinek első darabja a Pinceszínházban. Figyelmeztetés: az Ön ellenségei megnézik, ne hagyja, hogy csak ők szórakozzanak jól!

 


Hugh Martin-Timothy Gray:

VIDÁM KÍSÉRTET

Szereplők: Kerekes József, Vándor Éva, Fekete Linda, Juhász Réka, Harmath Imre, Kulcsár Viktória, Bíró Panna e.h.

Rendező: Méhes László

Házi bemutató: 2021. február 26.

Charles és Ruth házassága nem épp a tomboló szenvedélyről híres, mindennapi sérelmek között, ugyanakkor megszokott kényelemben telik.  Charles író, és a következő regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot, Madam Arcatit, rendezzen szellemidézést a házukban egy baráti vacsora alkalmával. A szeánsz váratlan fordulatot vesz, amikor Charles rájön, visszaidézték a hét éve elhunyt előző feleségét, Elvirát, akinek esze ágában sincs újra eltűnni férje életéből, sőt és egyre nagyobb felfordulást okoz a házaspár életében…

Noël Coward világszerte nagy népszerűséggel játszott, elegáns és rendkívül szórakoztató komédiájából Hugh Martin és Timothy Gray készítettek fülbemászó dallamokkal teli zenés változatot. A darab hazai ősbemutatóját Cseh Dávid Péter fordításában és parádés szereposztással mutatjuk be a Pinceszínház színpadán.

 


Tasnádi István: HÖLGYEK ÖRÖME

Szereplők: Fésűs Nelly, Némedi Árpád/Timkó János, Katona László, Döbrösi Laura, Blahó Gergely

Rendező: Tasnádi Csaba

Tervezett bemutató: 2021. május 29.

ŐSBEMUTATÓ

Manapság sok szó esik a biológiai nem és a társadalmi nem közötti különbségről. Mindenkinek van erről véleménye, és mivel ezek a nézetek többnyire sarkosan különböznek, így a gender-vita időről-időre fellángol.. Nekünk pedig feltett szándékunk, hogy előadásunkkal még olajat is öntsünk a tűzre! Mert mi a nő dolga? És a férfié? Mi a család és kik alkotják? Hány gyereket illik szülnie egy rendes honleánynak? És hány éves korban kell ennek nekilátni? És mi a helyzet azokkal, akik ennek önző módon ellenállnak? Az Önök előtt álló zenés-táncos másfél órában minden kérdést megválaszolunk kivétel nélkül, kíméletlenül és lehetőleg szórakoztatóan. 

A PARAVARIETÉ alkotóinak újabb abszurd kabaréja.

"Szeretne egy minden igényt kielégítő ideális férjet? Cégünk rendelkezésére áll hetente frissülő árukészlettel, teljeskörű visszavásárlási garanciával! (Az akciós termékekre az ajánlat nem vonatkozik)."

 

test

  Fidelioport_hu_logo.png