Bemutatók

A 2020/2021-es évad tervezett bemutatói:

 

Bernard Slade: MÉG EGYSZER, VELED, UGYANITT

Szereplők: Vándor Éva, Harmath Imre

Rendező: Gulyás Hermann Sándor

Bemutató: 2020. szeptember 11.

A nagy sikerű Jövőre, veled, ugyanitt című darab folytatásában - a fiatal és a középkor első évtizedei után  - tovább követhetjük Doris és George történetét. A titkos szeretők nem mindennapi szerelme kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente csupán egyszer, egy hétvége erejéig kapcsolódik össze egy szállodai szoba falai között, immár évtizedek óta. Lehet, hogy pont ez a kapcsolatuk tartósságának titka? Az idő múlását azonban ők sem úszhatják meg.

Vándor Éva és Harmath Imre színművészek számára pikáns helyzetet teremt Bernard Slade darabja, hiszen a magánéletükben 32 éve házasok, a színpadon ugyanakkor egy régóta fenntartott, világtól elrejtett szeretői viszony titkait tárják elénk.

 


Pál Mangor Kvammen - Torfinn Nag - Jon Arne Sægrov - Per Inge Torkelsen:

MAGGI ÉS LILLEMOR

Szereplők: Mertz Tibor, Bezerédi  Zoltán

Rendező: Réthly Attila

Házi bemutató: 2021. január 9.

Színházunk közkívánatra bemutatja a legmeghatóbb és legmulatságosabb komédiát, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak.


Maggi, az idősotthon alfanősténye új szobatársat kap: Lillemor régivágású úrihölgy, mindenben Maggi ellentéte. Kitör a háború. Határviszály. Öldöklő kézitusa. Félsikerrel kecsegtető sütőcsempészet. Életveszélyes krumplifőzés. És a fegyverletétel előtt feltűnik még Georg, Lillemor örök szerelme, aki most Magginak udvarol…

A két csodálatos főszerepet mintha Mertz Tiborra és Bezerédi Zoltánra írták volna. Réthly Attila híres norvég rendezéseinek első darabja a Pinceszínházban. Figyelmeztetés: az Ön ellenségei megnézik, ne hagyja, hogy csak ők szórakozzanak jól!

 


Hugh Martin-Timothy Gray:

VIDÁM KÍSÉRTET

Szereplők: Kerekes József, Vándor Éva, Fekete Linda, Juhász Réka, Harmath Imre, Kulcsár Viktória, Bíró Panna e.h.

Rendező: Méhes László

Házi bemutató: 2021. február 26.

 


Tasnádi István: HÖLGYEK ÖRÖME

Szereplők: Fésűs Nelly, Némedi Árpád/Timkó János, Katona László, Döbrösi Laura, Blahó Gergely

Rendező: Tasnádi Csaba

Tervezett bemutató: 2021. május 29.

ŐSBEMUTATÓ

test

  Fidelioport_hu_logo.png