Pénzes Stefánia: Befejezetlen ügy

„Zenék, szavak és rajzok. Mind egy kicsit sötét, egy cseppnyi fénnyel.”

Pénzes Stefánia rajzait többször hasonlították Frida Kahlo stílusához érzelmi kifejezésmódja miatt. Mexikó világa nemcsak vizuális szinten, de zeneileg is inspiráló számára. Az ország népdalaival, Chavela Vargas balladáinak feldolgozásaival több irodalmi és színházi eseményen vett részt a Uknow Duo zenekar szólóénekeseként.

2020-as #triggerwarning című önálló kiállításán, ami a mentális egészség témájára építkezett, Nagy Zsófia kurátor Egon Schiele vizuális világához hasonlította rajzait. A kiállítást nagy érdeklődéssel fogadta a média egyedi stílusa, tematikája, és a mentálhigiénia tabumentesítésének köszönhetően.

Befejezetlen ügy című kiállítása szintén pszichológiai ihletésű, hiszen a művészeti önkifejezés elválaszthatatlan az önreflexiótól. Címe több jelentést hordoz; egyszerre reményteljes és szorongató. A feladás közelében azt mondja: dolgod van még az életben; ugyanakkor a lezáratlanság bizonytalanságára emlékeztet.

Pszichológiai definíciója David Freemantől származik, melyet Dr. Máté Gábor említ Szétszórt elmék című könyvében: “egy múltbéli élmény által megformált jelenlegi érzelmi reakció”.

A kiállítást Dicső Dániel rendező nyitja meg, akinek nevével már találkozhattak a Pinceszínház nézői. A megnyitót koncert követi, ahol többek között a Uknow Duo (Pénzes Stefi és Dörnyei Szabi) lépnek fel.

A megnyitó, valamint a koncert ingyenes, nem regisztrációhoz kötött.

Az eseményről bővebb információk erre a linkre kattintva érhetőek el.