Tisztelt Közönségünk, Kedves Nézőink!

A jelenlegi gazdasági helyzetben, sajnálatos módon, átalakult az a prioritási rendszer, hogy mire tudunk és mire kell költenünk. Tisztában vagyunk vele, hogy nem csak a színházak vannak nehéz helyzetben, és sokak életében az utolsó helyre szorult a színházba járás, így lehetőségeinkhez mérten igyekszünk segíteni azoknak, akik pillanatnyilag nem tehetik meg, hogy színházba járjanak, de igényük lenne rá.

Nézőink érdekeit szem előtt tartva, az évad elején azt a döntést hoztuk meg, hogy nem fogjuk megemelni a jegyek és a bérletek árát. Ez egy apróságnak tűnik ugyan, de sok színház életben maradása függ most attól, hogy jegyárat emel. Mi ezzel is szeretnénk megköszönni hűséges közönségünknek a belénk vetett bizalmat, a rengeteg pozitív visszajelzést és az állandó szeretetet.

A Pinceszínházban azt a célt tűztük ki, hogy olyan színházat hozzunk létre, amely „menedékhelyként” szolgál mindenkinek, nyitottan és tárt karokkal fogadunk mindenkit. Nem csak közönséget, hanem közösséget szeretnénk kialakítani. Hamarosan elindítjuk közösségi „könyvtárunkat” is, amely lényegében a „Hozz egy könyvet – Vigyél egy könyvet” elven fog működni. Emellett, reményeink szerint biztosítani tudunk egy felületet az adományozásra, az összefogásra, így ezzel a megoldással is támogatni szeretnénk a színházat és kultúrát kedvelő társainkat. Ezért létrehoztuk a Fortuna-jegy kezdeményezést.

Akiknek lehetősége van rá, azok jegyvásárlásuk során, egy jelképes összegért, 1600 forint, megvásárolhatják a Fortuna-jegyet, amelyet fel tudnak ajánlani, olyan színházszerető nézőknek, akik számára a színházba járás per pillanat nem elsődleges, habár szándékuk és igényük is lenne rá. Azok, akik Fortuna-jegyet vásárolnak, nem csak a nézőtársukat, de a színházat is támogatni tudják ezzel.

A Pinceszínház munkatársai, barátai, valamint több művész és alkotó is részt vesz eme kezdeményezésünkben, hiszen többek között már Székely Csaba, Ágens, Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva is csatlakozott és ajánlott fel jegyet. Mellettük több olyan művész is biztosított minket támogatásáról, aki a következő évtől fog részt venni a Pinceszínház életében, de még nem áruljuk el kik is ők pontosan. Annyit mondunk, hogy meglepetésekkel és izgalmas előadásokkal várunk mindenkit a Pinceszínházban 2023-ban is!

A kezdeményezés elindításaként most, felajánlok 10 db jegyet decemberi előadásokra. Figyeljék közösségi oldalainkat és azokon a napokon, amikorra van elérhető Fortuna-jegy, kint lesz a kezdeményezés logója és lehet jegyet igényelni. Reméljük, hogy minél több színházbarát nézőtársunkhoz tudjuk eljuttatni ezt a lehetőséget és minél többen tudnak majd ismét részesülni a színházba járás öröméből.

A színház honlapján az összes információ (igénylés menete, szabályok) megtalálható a Fortuna-jeggyel kapcsolatban, de bármilyen kérdés merül fel, keressenek minket bátran és várunk továbbra is mindenkit szeretettel a Pinceszínházban!

Sztarenki Pál,

a Pinceszínház igazgatója