A Fehér Bot Nemzetközi Világnapja

– Audionarráció a színházban –

Az AKKU Egyesületnek köszönhetően, október 16-án audionarrációs előadáson vehettek részt vakok és gyengénlátók a Pinceszínházban. Székely Csaba Semmit se bánok című előadása előtt egy különleges színpadbejárást tartottunk a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja kapcsán.

A darab rendezője, Sztarenki Pál, illetve az AKKU Egyesülettől Szerecz Zsófia kísérte végig az érintetteket a darab díszletén és kellékein, hogy közelebb hozzák és kézzelfoghatóvá tegyék számukra az előadás világát. A résztvevők végigjárhatták a kulisszát és a díszletet, közelről ismerkedhettek meg az előadás kellékeivel, valamint ízelítőt is kaphattak a színészek által, a színpadon fogyasztott „alkoholból”.

Szerecz Zsófia, az AKKU Egyesület egyik alapítója elmondta, hogy közel 1 hónapos munka előz meg egy-egy audionarrációs előadást, hiszen többször végig nézik az adott darab felvételeit, átolvassák, valamint saját jegyzetekkel látják el a darab szövegkönyvét. Ez a felkészülés biztosítja, hogy élesben egy gördülékeny és zökkenőmentes narráció legyen biztosítva a hallgatóságnak.

Az idei évadban az október 16-i eseménnyel nyitottuk meg az AKKU Egyesület előadás-sorozatát, ugyanis novemberben ismét a Semmit se bánok, valamint Grecsó Krisztián Vera című előadása lesz audionarrációval ellátva.

Szerecz Zsófiával készült interjúnkat az alábbi linkre kattintva érhetik el.

(A fotókat készítette: Szabó Réka. A videót készítette: Koncz Gergely.)

Megszakítás