Elindítottuk 2022/23-as évadunkat

Túl vagyunk legelső munkarendi ülésünkön, valamint már megtartottuk az idei évad első két olvasópróbáját is, így hivatalosan is elindult legújabb évadunk.

Hétfőn tartottuk Kiss Csaba saját darabjának, a Csehov novellákból összeálló, De mi lett a szerelemmel?, olvasópróbáját, amely bemutatója igaz, hogy csak jövő év elején lesz, de már most egy izgalmas darab kulisszáiba nyerhettünk bepillantást.

Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a szerelemmel? olvasópróba

Idei évadunk másik ősbemutatójának, O. Horváth Sári Hitler ABBA-t énekel című kortárs darabjának olvasópróbáját szerdán tartottuk. A darab, többek között, a nők történelmi bűnrészességét vizsgálja a Harmadik Birodalom idején és annak hatásait, következményeit napjainkra, napjainkban.

O. Horváth Sári: Hitler ABBA-t énekel olvasópróba

A szeptember 2. és 4. között megrendezésre kerülő Bakáts Feszt keretében pedig felújított színházunkat is felavatjuk, hiszen első előadásunkat szeptember 3-án tartjuk megszépült épületünkben. Vendégjáték keretében érkezik hozzánk ugyanis az egri Harlekin Bábszínház, örök kedvenc, Boribon című előadása, amely garantált szórakozást fog nyújtani a legkisebbeknek.

A felújított épületbelső mellett Gershwin-termünk is átalakuláson esett át, ugyanis ezentúl a Keleti István Stúdió nevet fogja viselni. Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján tartjuk az ünnepélyes átadót, amelyre a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola diákjai egy rövid előadással készülnek. Az átadóra szeretettel invitáljuk meg Keleti István korábbi tanítványait, barátait és tisztelőit is egyaránt.

Nagyon várjuk, hogy a többi alkotó is megkezdje nálunk a munkát és minden kedves Nézőnk megtudja milyen meglepetéseket tartogatunk számukra 2022/23-as évadunkban. Természetesen minden alkotóval szeretettel és tisztelettel várjuk a közös munkát, akár csak, a korábbi évadokhoz hasonlóan, idén a Médeiával, visszatérő Karsai György klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész Tanár Úrral is. A továbbiakban is számítunk arra, hogy mérhetetlen tudásának és szakértelmének, valamint törhetetlen lelkesedésének köszönhetően, közönség kedvenc előadásokkal színesíti repertoárunkat.

Továbbra is szeretettel várunk minden korosztályt előadásainkon!