Csalog25 rendezvénysorozat

Csalog Zsolt író, szociológus és szociográfus, a demokratikus ellenzék tagja 25 éve, 1997. július 18-án halt meg 62 évesen. A Roma Parlament – Roma Polgárjogi Mozgalom és a Blinken OSA Archívum, valamint a család a Csalog25 című rendezvénysorozattal tiszteleg Csalog Zsolt munkássága és emléke előtt.

A 2022. október 11–14. között tartandó Csalog25-rendezvénysorozat színházi, dokumentumfilmes, kortárs irodalmi, zenei programokkal és közösségi Csalog-stafétával idézi meg az autonóm, ellenzéki, szabadelvű író, szociológus, néprajzos és polgárjogi aktivista Csalog Zsoltot.

A programsorozatban részt vesz, többek között, Csalog Gábor zongoraművész, Fullajtár Andrea színésznő, Galkó Balázs színész, Csík Juci dokumentumfilm-rendező, Horváth Aladár polgárjogi aktivista, Havas Gábor szociológus, Soltész Márton irodalmár, Jávor István dokumentumfilm-rendező – és sokan mások.

Október 11-én a Pinceszínház ad otthont a rendezvénysorozat első részének. Az est programja:

  • 18:00 – Fullajtár Andrea Csalog Zsolt, Csendet akarok c. monodrámájából, valamint további Csalog művekből olvas fel.
  • 19:00 – Soltész Márton monográfus, irodalomtörténész tart előadást Csalog Zsolt, az író címmel
  • 20:00 – A felolvasást és az előadást követően Váradi Júlia beszélget Fullajtár Andreával és Soltész Mártonnal.

Az előadáson való részvétel ingyenes, viszont a helyek korlátozott száma miatt, regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: regisztracio@pinceszinhaz.hu