%2016. %474 %23. %AM %10:%dec.

Spiró György: Prah

Nő: Nyári Szilvia

Férfi: Nyári Oszkár

 

Zenészek: Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás

 

Díszlet, jelmez: Somogyi Zoltán

Videó: Papp László

Világítástervező: Memlaur Imre

Súgó-ügyelő: Pogács Zsuzsa

 

Rendezte: Tóth Géza

 

A Karaván Művészeti Alapítvánnyal közös előadás

 

Mindannyian arra várunk, hogy egyszer csak ránk mosolyog a szerencse. Sokan közülünk hétről hétre öt kicsi ikszre bízzuk ezt, és abban reménykedünk, hogy hátha a mi számainkat húzzák ki egyszer. Ha nyernénk, megoldódna az életünk, a lakhatásunk, megszűnne a sárga csekkjeink feletti örök aggodalmunk, utaznánk, adnánk a rokonoknak, barátainknak is belőle, no és okosan befektetnénk.

A Prah két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk lesz a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. A házaspár nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel, hisz már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.

 A Pinceszínház színpadán egy színész házaspár, Nyári Szilvia és Nyári Oszkár adja elő Spiró György komédiáját Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás élő zenéjével kísérve.

Spiró György a darab születéséről:

 „2000-ben a párommal vonaton utaztunk Marosvásárhelyre. A tízórás út közben valahogy felmerült, hogy mit csinálnánk, ha ötösünk lenne. A végére annyira elszontyolodtunk, hogy azt gondoltam, ezt megírom. Öt évig tartott. Kezdetben egy buszmegálló volt a helyszín legalább huszonöt szereplővel. Aztán egyre fogytak a szereplők, végül maradt egy konyha meg egy negyvenes házaspár. Nyertek hatszázmilliót. Nem lövöm le a poént!”

Beszélgetés a színészekkel:

http://szinhaz.hu/2016/10/11/mi_az_hogy_prah_beszelgetes_nyari_szilviaval_es_nyari_oszkarral

Az előadás hossza: 90 perc szünet nélkül.

Internetes jegyvásárlás:

http://pinceszinhaz.hu/jegyek/jegyvasarlas.html

Fotó: Memlauer Imre

Megjelent: 4919 alkalommal
test

  Fidelioport_hu_logo.png