• Főlap
  • JÁRT-E CECILE A TÖRÖK UTCÁBAN?

JÁRT-E CECILE A TÖRÖK UTCÁBAN?

Kíváncsiak, hogyan védte meg a századelőn a becsületét egy házasságtörés gyanújába keveredett budai úriasszony? A recept a Pinceszínházban leshető ...hasznos tipp hölgyeknek, rossz hír férjeknek...

 

Járt-e Cecile a Török Pál utcában? Ez a kérdés dönti el a Kék róka című darab összes szereplőjének további sorsát. Herczeg Ferenc a XX. század első felének egyik legsikeresebb színpadi szerzője volt. Az 1917-ben írt darabjának női főszerepét, a házasságtörés gyanújába keveredett nagyvilági asszonyt, Cecile-t mindig rangos színésznők játszották. A bemutatón Varsányi Irén, majd hosszú évekig Bajor Gizi. A darab felidézi a múlt század elejének hangulatát, amikor a nők gazdag eszköztárral bolondították meg és tartották kételyben a férfiakat, megbillentve őket akár nemes tartásukban is.

Herczeg Ferenc polgári szalondarabjában új Cecilet avatott Bacsa Ildikó személyében ebben az évadban a Pinceszínház. A színésznőt legutóbb a Márai Sándor regényéből készült, Az Igazi című előadás Juditjaként láthatta a közönség a ferencvárosi színházban.

Az előadás további szereplői: Széles Tamás, Szanitter Dávid, Juhász Réka és Szirtes Balázs.

 

 

test

  Fidelioport_hu_logo.png