51. DIXIE KLUB ÉVAD

2017. szeptember 27-án, szerdán este 51. évadát kezdi meg a Dixie Klub Budapesten a Pinceszínházban. A korábbi években Benkó Dixieland Band klubjaként működött, melyet a névadó, Benkó Sándor halálát követően a zenekar tagjaiból alakult Dixie Kings of Hungary formáció visz tovább.

A Dixie Klub Európa egyetlen, 50 éve folyamatosan működő olyan jazz klubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

Mint ismeretes, Benkó Sándor halálát követően a zenekar tagjai 2016 februárjában jelentették be, hogy a jövőben Dixie Kings of Hungary néven új zenekart alapítanak. Benkó Sándor helyét az új zenekarban egy nagyszerű fafúvós, Dennert Árpád tölti be. Vele új lendületet kapott a zenekar, megjelent egy új hang, egy új szín, különös tekintettel arra, hogy a régi zenekarban ismeretlen hangszer, a tenorszaxofon is helyet kapott a műsorban. 

A produkció arculatát, hangzását továbbra is az "utolsó mohikán", Nagy Iván határozza meg, hiszen jellegzetes harsonázása és éneklése mellett az új hangszereléseket is ő készíti.

Dixieland klub a Pinceszínházban 48 évig Benkó Klub volt a közismert neve, mivel azonban 2016. januárjától a Benkó Dixieland Band név az örökös tiltása miatt nem használható, a Benkó Klub is megszűnt. A klubestek persze nem szűntek meg, az egykori Benkó Dixieland Band muzsikusai új néven folytatják pályafutásukat, így tovább viszik a klub hagyományait is.

Tagok:

Nagy Iván, harsona, ének, zenekarvezető
Szalóky Béla, trombita
Dennert Árpád, klarinét, szaxofon
Pintér Péter, zongora
Csikós Miklós, nagybőgő
Gáspár Pál, bendzsó
Kovacsevics Gábor, dob

 

test

  Fidelioport_hu_logo.png