• Főlap
  • A TRIBÁDOK ÉJSZAKÁJA BEKERÜLT AZ ORSZÁG 14 LEGJOBB ELŐADÁSA KÖZÉ, A POSZT VERSENYPROGRAMJÁBA

A TRIBÁDOK ÉJSZAKÁJA BEKERÜLT AZ ORSZÁG 14 LEGJOBB ELŐADÁSA KÖZÉ, A POSZT VERSENYPROGRAMJÁBA

 

A Pécsi Országos Színházi Találkozó közleményt tett közzé:

"A Pesti Magyar Színház A székek című előadása Béres Ilona betegsége miatt elmarad. A versenyprogramban az idei válogatók döntése alapján helyette a Pinceszínház indulhat A tribádok éjszakája című előadásával."

Mint bizonyára sokan olvastátok a hírekben, március közepén hozták nyilvánosságra az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagy rövidebb és ismertebb nevén POSZT versenyprogramját. 2019-ben Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor, József Attila-díjas író, dramaturg választotta ki a rangos színházi szemlére delegált előadásokat.

A változás értelmében így A tribádok éjszakája került a szakmai válogatók által összeállított, az ország legjobb 14 előadását felvonultató fesztivál versenyprogramjába. A POSZT-ot június 6. és 15. között rendezik meg Pécsen.

A Pinceszínház örömmel és izgalommal fogadta a hírt, ezzel együtt az egész társulatunk mielőbbi teljes gyógyulást kíván Béres Ilona művésznőnek!

Per Olov Enqusit darabját Kiss Csaba állította színpadra, az előadásban Kaszás Gergő, Györgyi Anna, Juhász Réka és Gömöri András Máté láthatóak.

A tribádok éjszakája már megjelenésekor heves indulatokat váltott ki, ugyanis a Női Egyenjogúság évében 1975-született darab a nőgyűlölettel vádolt jeles svéd író August Strindberg válásáról szól. Nyíltan, nyersen, néha szókimondóan állít színre olyan tabukat, mint a a házasságon belüli lelki erőszak, a női alkoholizmus és a leszbikus vonzalom, amelyeket mind életrajzi hitelességgel, ugyanakkor rengeteg humorral és groteszk játékossággal ábrázol.

A darab minden szintjén válságban van az élet: egy bukott házasság után vagyunk, a színpadon egy bukott darab próbái zajlanak épp. Strindberg írta, aki túl intenzív jelenlétével maga is részt vesz a próbafolyamatban, a szerepeket a volt felesége és annak női szeretője játsszák, az előadás rendezője Svédország aktuálisan egyik legdivatosabb színésze.

Az előadást áprilisban két alkalommal is megtekinthetitek a Pinceszínházban:

Április 11-én csütörtökön 19.00 órától
Április 26-án pénteken 19.00 órától

Jegyeket a színházunk oldalán - kezelési költség nélkül tudtok váltani:

http://pinceszinhaz.hu/jegyek/jegyvasarlas.html

test

  Fidelioport_hu_logo.png