• Főlap
  • ELKEZDŐDTEK A PRÓBÁK: MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

ELKEZDŐDTEK A PRÓBÁK: MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

 

Rögtön az új év elején új előadás próbáit kezdtük meg a Pinceszínházban, március legelején érkezik a Márton partjelző fázik!

 

Hamvai Kornél darabjának címszerepét Tóth Zoltán alakítja majd, akit jelenleg A Gézagyerek és a Svejk! Vacsorázunk! (fotónkon) című előadásainkban láthattok a Pinceszínházban.

 

Partnerei Kaszás Gergő, Juhász Réka és Kocsó Gábor lesznek majd, az előadást Kiss Csaba rendezi.

 

Márton és Miholka, két hetvenes figura a régi világból, évtizedek óta - kisfröccsök kíséretében - a kocsmapultot támasztja, és beszélget. Szó esik nőkről, lepkékről, focimeccsekről, temetésről és Montreálról, de legfőképp Denise-ről, aki „kegyetlen egy asszony volt”. Kettejük mulatságos, szeretetteljes civódása, egymás szembesítése saját életük valóságával, a világgal. Márton „itt van a vállamon az egész 20. század” életérzésével gondol vissza hosszú életére, hogy „vajon hol rontotta el,”? Hiszen ő mindent jól csinál! Ugratják egymást nap, mint nap, míg egy különösen induló reggelen feltűnik az ivóban Márton régi osztálytársa, a gazdag, amerikás zsidó Gejzlinger (egyeseknek Gerendás). És kiderül, hogy … de ezt majd az előadás meséli el.

 

A premiert március 2-án tartjuk a Pinceszínházban.

test

  Fidelioport_hu_logo.png