Repertoár

A vihar kapujában

Történik egy gyilkosság. A házaspár a háború sújtotta Kiotóból menekül, amikor a yamasinai országúton összetalálkozik a rablóval. A férj meghal. De mindenki máshogy meséli el, hogy mi történt valójában. Mi az igazság?

Macbeth

A Macbeth háborúval indul és háborúval zárul. A bosszúk sora egymást determinálja,
és elveszi a jövőképet egy újabb generációtól, egy teljes országtól – mondjuk Skóciától. Ki lehet ebből lépni? Mikor? Hogy? Ki teszi meg az első lépést? És ha megtette, történik majd bármi?

Színésznők

April De Angelis, kortárs angol írónő Playhouse Creatures című művében az első hivatásos színésznők portréját rajzolja meg.

Három és fél nővér

Mi történik a három nővérrel, miután Csehov darabja véget ér? Eljutnak valaha Moszkvába? És mi lesz Natasával?

Anyalét

A düh és megnyugvás pillanatai az anyaságban – a kezdetektől, addig, amiben vagy – ANYÁKNAK, LEENDŐ ANYÁKNAK ÉS APÁKNAK

Médeia

Mitől izgalmas a Médeia történet most? Kicsoda Médeia? Ki ez a nő? Kegyetlen gyilkos vagy egy elképesztően okos, a férfi uralta világban kiválóan eligazodó asszony? Az erős nő archetípusa. De mi az erő?

Jeruzsálem

A Jeruzsálem szó jelentése: a béke városa. Azonban Jeruzsálemet aligha jellemzi a béke. Századokon keresztül harcoltak zsidók, keresztények, muszlimok a szent városért. És a harc ma is tart.

Hajmeresztő

Isabel Czerny-t, a híres zongoraművésznőt holtan találták otthonában, azonban a gyilkos kiléte még rejtély. Az elkövető egy fodrászszalon alkalmazottai, illetve vendégei között keresendő. 4 gyanúsított és 2 nyomozó, akik a nézők segítségét kérik, a gyilkossági ügy megoldásában.

Vera

Egy kislány a nyolcvanas évek Magyarországán. Figyel, tanul. Tanulja a világot, aminek a megértése bármikor nagy feladat lenne, de ebben az évtizedben különösen is az. Tanulja a többi gyereket, hogy miben olyan, és miben más, mint azok.

Hitler ABBA-t énekel

Egy Isten-háta-mögötti, elhagyatott kastélyban Adolf Hitler, Angela Merkel, az ABBA barnahajú énekesnője, és két keményvonalas „fajfenntartó” német nő beszélgetnek.

Élet-ritmusra

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul el nekünk.

Mirad, egy fiú Boszniából

Egyszer csak szél kerekedik Boszniában, és elkezdi szétlökdösni az embereket, el egymástól, el messzire. Tapogatózniuk kell ebben a felfordult világban.

Verona, 1301

Osztálytermi színházi nevelési előadásunk célja, hogy a drámában kibontakozó konfliktusok miértjén gondolkozzunk a résztvevő diákokkal, hogy a színház nyelvén keresztül körüljárjuk azokat a krízishelyzeteket, amelyeket végigélnek történetünk szereplői.

Semmit se bánok

Székely Csaba darabja – a mindenkori áldozatok drámája is. Hogy mi teszi valójában azzá?

Kurtizánképző

A provokatív, ironikus, rendkívül népszerű középkori stand up comedy igazi felszabadító effektussal él. Akik már látták, állítják, hogy a két nem közötti megértés és elfogadás útját indítja el.

Bányavirág

Mitől ilyen meggyőző a Bányavirág című darab? Vagy talán komédia? Lehet-e komédiát írni arról, ha egy erdélyi kis faluban bezárják a bányát, és a férfiak többsége az alkoholizmusba és az öngyilkosságba menekül?

Úr-Kurzus

Az Úr-kurzus a Kurtizánképző előadás párja, itt a férfiak ismerhetik meg a nők titokzatos és felfedezésre váró világát.