Bemutatók

A 2019/2020-as évad tervezett bemutatói:

 

Gregg Opelka: C'EST LA VIE

zenés parfé életre-halálra

Szereplők: Polyák Lilla, Juhász Réka

Rendező: Méhes László

Bemutató: 2019. október 4. 

Az ötvenes évek Párizsában járunk. Egy jobb napokat megélt orfeumban két külvárosi sanzonett lázad a nagy rivális, Edith Piaf ellen. Vágyuk, hogy Piaf dalainak éneklése helyett, végre saját műsorukat adhassák elő a párizsi közönségnek. Hűséges, ám ritkán józan zongorakísérőjük már meg is komponálta számukra az igencsak testhez álló, pikáns dalokat. Egy este, a tulajdonost egy jól megszervezett akcióval eltávolítják a kabaréból és kezdetét veszi az örömzenélés.

A darab ősbemutatója 2002-ben volt Chicagoban.

A szellemesen franciás fordítás Galambos Attila munkája.

 


 

Csukás István - Darvas Ferenc: ÁGACSKA

zenés mesejáték

Szereplők: Albert Gábor, Rácz Zsuzsanna, Varga Dóra, Formán Bálint, Jánosi Ferenc

Rendező: Szikra József

Bemutató: 2019. október 6.

Ki vagyok én? Mi vagyok én? Hol a helyem a világban?

Ezeket a kérdéseket előbb-utóbb mindenki felteszi magának.

Csukás István klasszikus és népszerű meséjének hősei is ezeknek a talányoknak járnak utána kalandos, sok-sok humorral és tanulsággal teli kalandjuk során. Mindeközben egy varázsgong segítségével belepillanthatunk a színház születésének titkaiba, a csodák világába is.

Ahhoz, hogy még nagyobb izgalom kerekedjen a nézőtér soraiban, a közönség – gyerekek és felnőttek egyaránt – aktívan részt is vehetnek a szereplők sorsának alakításában. A zenés meseelőadásunk legvégén - ahogy az illik – természetesen minden jóra fog fordulni!

 


 

Donald Margulies: VACSORA NÉGYESBEN

Szereplők: Gubík Ági, Szirtes Balázs, Juhász Réka, Molnár Csaba

Rendező: Kovács Gábor Attila

Bemutató: 2019. december 14.

Karen és Gabe, a negyvenes éveiben járó házaspár, rendszeresen vacsorára invitálja Tomot és Beth-t, akiket jó pár évvel korábban még ők hoztak össze. Egy alkalommal azonban Beth bejelenti, hogy Tom el akarja hagyni egy másik nőért. Sem Karen, sem Gabe nem tudja megérteni, mi vitte rá Tomot arra, hogy felrúgja az életét, de később világossá válik számukra, hogy a barátjuk döntése valójában a kettejük kapcsolatát kérdőjelezi meg. Tom és Beth válása kapcsán Karen és Gabe szép lassan ráébred, hogy a rendszeres baráti vacsorák az ő házasságuk biztos alapjait képezték. Mindketten nehezen szembesülnek azzal, hogy Tom és Beth bele mert vágni egy új élete, míg ők erre képtelenek voltak. Az összeszokott négyes széthullása megrémíti Karent és Gabe-et, hiszen fel kell tenniük maguknak a kérdést: vajon az tartotta-e mindeddig össze őket, hogy közösen pátyolgatták Tomot és Beth-t, akik folyamatos témát és tennivalót szolgáltattak nekik.

Donald Margulies Pulitzer-díjas darabja egy mindenki által ismert és átélt dolgot feszeget: hogyan működtethető egy házasság? Ki lehet-e lépni egy unalmas párkapcsolatból? Változtasson-e az ember az életén, ha a kapcsolatát fojtogató béklyónak érzi? Vagy ahogy Karen teszi fel félénken a kérdést férjének: Hogyan lehet nem elveszni?


 

Michael John LaChiusa: HELLO AGAIN

musical

Szereplők: Fekete Linda, Ember Márk, Némedi Árpád, Tóth Zsófia e.h., Georgita Máté Dezső

Rendező: Dicső Dániel

Tervezett bemutató: 2020. február 28.

Egy utcalány egy katonával.... egy katona egy nővérrel.... egy nővér egy diákkal... egy diák egy feleséggel... egy feleség egy férjjel... egy férj egy sráccal... egy srác egy íróval... egy író egy színésznővel…

De mindegy is „hogy hol, hogy kit, hogy mért”, egy azonban biztos, hogy ezek a találkozások nem éppen horzsolásmentesek.

A magasztos szerelem pillanatnyi szükségletté aljasul, amelyben a csillapíthatatlan vágy tetten érhetetlenül válik árulássá, hazugsággá, csalódássá vagy éppen bosszúvággyá. A végeláthatatlan érzelmi és testi adok-veszek közepette pedig csak akkor nyerhet bárki, amikor a másik éppen mindent elveszít.

Arthur Schnitzler Körtánc című, örökérvényű férfi-nő története Michael John LaChiusa zenés átiratában születik újjá, izgalmas "légyott kördarabjában" a társadalom legkülönbözőbb rétegei találkoznak egymással.

 


 

Bernard Slade: MÉG EGYSZER, VELED, UGYANITT

Szereplők: Vándor Éva, Kocsó Gábor

Rendező: Gulyás Hermann Sándor

Tervezett bemutató: 2020. március 6.

Doris és George története folytatódik. Nem mindennapi szerelmük kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente egyszer csupán egy hétvége erejéig kapcsolódik össze. Lehet, hogy ez kapcsolatuk tartósságának titka évtizedeken át? Az idő múlását azonban ők sem úszhatják meg.

 


 

Moritz Rinke: SZERELEM ÉS HALVÁNYLILA DUNSZT

Szereplők: Juhász Réka, Róbert Gábor, Kopek Janka, Némedi Árpád

Rendező: Réthy Attila

Tervezett bemutató: 2020. április 10.

MAGYARORSZÁGI BEMUTATÓ

test

  Fidelioport_hu_logo.png