Bemutatók

A 2017/2018-as évad tervezett bemutatói

Márai Sándor: VARÁZS

Szereplők: Hirtling István, Dobra Mara, Bárnai Péter, Varga Zoltán, Kocsó Gábor

Rendező: Kőváry Katalin

Bemutató: október 6.

„Márai Sándor 1944-ben írt Varázs című darabját 1945-ben mutatta be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja„ - írja a Helikon Kiadó Márai-sorozatának fülszövege. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai - Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

A Pinceszínház az utóbbi két évtizedben a polgári világ emblematikus szerzőjétől mutatta be a legtöbb  produkciót: a Kaland, a Válás Budán és Az Igazi című előadások mind kiemelkedően hosszú szériákat futottak a színház műsorán. A rendező ezúttal is Kőváry Katalin, aki ismét parádés színészgárdával szövetkezett a lenyűgöző bölcsességekkel teli történet előadására. 

Egy idősödő bűvész és egy fiatal - épp pályája csúcsán lévő – idomár küzd egy ifjú légtornász hölgy szerelméért. Mindannyian döntés előtt állnak, az életük ennek megfelelően fog megváltozni…

 


Tasnádi István: PARAVARIETÉ

Szereplők: Kovács Vanda, Némedi Árpád, Kaszás Gergő, Blahó Gergely

Rendező: Tasnádi Csaba

Bemutató: december 2.

A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden megunt, lapos pillanatát. Lehet erőművész a nagybevásárlásból hazatérő háziasszony és szózsonglőr a félrelépését ügyesen kimagyarázó férj. A műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a másfél órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán.

 


Hamvai Kornél: MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

Főszerepben: Tóth Zoltán

Rendező: Hegedűs D. Géza

Bemutató: 2018. február 

test

  Fidelioport_hu_logo.png