Bemutatók

A 2017/2018-as évad tervezett bemutatói

Márai Sándor: VARÁZS

Szereplők: Hirtling István, Dobra Mara, Bárnai Péter, Varga Zoltán, Kocsó Gábor

Rendező: Kőváry Katalin

Bemutató: október 6.

„Márai Sándor 1944-ben írt Varázs című darabját 1945-ben mutatta be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja„ - írja a Helikon Kiadó Márai-sorozatának fülszövege. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai - Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

A Pinceszínház az utóbbi két évtizedben a polgári világ emblematikus szerzőjétől mutatta be a legtöbb  produkciót: a Kaland, a Válás Budán és Az Igazi című előadások mind kiemelkedően hosszú szériákat futottak a színház műsorán. A rendező ezúttal is Kőváry Katalin, aki ismét parádés színészgárdával szövetkezett a lenyűgöző bölcsességekkel teli történet előadására. 

Egy idősödő bűvész és egy fiatal - épp pályája csúcsán lévő – idomár küzd egy ifjú légtornász hölgy szerelméért. Mindannyian döntés előtt állnak, az életük ennek megfelelően fog megváltozni…

 


Tasnádi István: PARAVARIETÉ

Szereplők: Kovács Vanda, Némedi Árpád, Kaszás Gergő, Blahó Gergely

Rendező: Tasnádi Csaba

Bemutató: december 2.

A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden megunt, lapos pillanatát. Lehet erőművész a nagybevásárlásból hazatérő háziasszony és szózsonglőr a félrelépését ügyesen kimagyarázó férj. A műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a másfél órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán.

 


Hamvai Kornél: MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

Kocsmaemlékezés egy részben

Szereplők: Tóth Zoltán, Kaszás Gergő, Juhász Réka, Kocsó Gábor

Rendező: Kiss Csaba

Tervezett bemutató: 2018. március 2.

Márton és Miholka, két hetvenes figura a régi világból, évtizedek óta - kisfröccsök kíséretében - a kocsmapultot támasztja, és beszélget. Szó esik nőkről, lepkékről, focimeccsekről, temetésről és Montreálról, de legfőképp Denise-ről, aki „kegyetlen egy asszony volt”. Kettejük mulatságos, szeretetteljes civódása, egymás szembesítése saját életük valóságával, a világgal. Márton „itt van a vállamon az egész 20. század” életérzésével gondol vissza hosszú életére, hogy „vajon hol rontotta el,”? Hiszen ő mindent jól csinál! Ugratják egymást nap, mint nap, míg egy különösen induló reggelen feltűnik az ivóban Márton régi osztálytársa, a gazdag, amerikás zsidó Gejzlinger (egyeseknek Gerendás). És kiderül, hogy … de ezt majd az előadás meséli el.

test

  Fidelioport_hu_logo.png